Close

16. mars 2020

Siste nytt fra legekontoret

Vi forsøker å unngå at for mange samles på venterommet samtidig.  Alle pasienter som har legetime hos oss i disse dager som kjører bil, bes om å vente i bilen på utsiden. (Meld deg i luken når du kommer) Så vil legen komme ut å hente deg. Kontoret åpner ikke døren til venterommet før 08:30, og holder venterommet stengt fra 11:30 – 12:10. Vi ber alle som kommer inn til oss om å benytte seg hyppig av hånd-desinfeksjon som står på venterommet. Vi utfører ikke tester for koronavirus. Det finnes ingen vaksine mot sykdommen.

Personer som som mistenker koronasykdom eller har en av følgende symptomer må ikke møte opp uanmeldt, men kontakt oss via eKonsultasjon eller telefon:

  • luftveisinfeksjon,
  • omgangssyke,
  • diarè,
  • feber,
  • hoste,
  • forkjølelse,
  • sår hals,
  • oppkast eller lignende symptomer.

Symptomer på smitte

Symptomene på koronaviruset ligner andre luftveisinfeksjoner: hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker.

Sykdommen smitter som ved forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person. For å hindre smitte bør personer som er syke unngå å hoste eller nyse direkte på andre, men i albukroken. Man bør, når det er mulig, holde minst 1 meters avstand til personer med luftveissymptomer. Man bør også tilstrebe å hoste/nyse i et papirtørkle (som kastes etterpå) eller i albuekroken. God håndhygiene, både hos syke og friske, er viktig for å hindre smitteoverføring. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig. Dersom hendene er synlig skitne eller våte har hånddesinfeksjon redusert effekt, og hendene bør rengjøres med såpe og vann.

Det kan via e-konsultasjon avtales telefonsamtale eller videosamtale dersom legen mener det er nødvendig.

Flaktveit legesenter vil være tilgjengelig på e-konsultasjon via Helsenorge.no eller flaktveitlegesenter.no sine sider i tidsrommet lørdag 28/3 kl. 10-14 og søndag 29/3 kl. 12-14. Det kan via e-konsultasjon avtales telefonsamtale eller videosamtale dersom legen mener det er nødvendig.
Dette gjelder
Thivya Thevanathan (vikarlege for Carina Lervik)
Ragnhild Åsebø (Vikarlege for Øyvind Åsebø)
Håkon Gytre
Sangeetha Manuelpillai
Odd Lauvskard er ikke tilgjengelig på e-konsultasjon i helgen.